Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΟΠΤΙΚΑ ΤΥΡΙΩΝ

 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΟΠΤΙΚΑ ΤΥΡΙΩΝ
Τυρί είναι το προϊόν που προέρχεται από τη συγκέντρωση με κάποια μέθοδο των στερεών του γάλακτος με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να διατηρηθεί μέσα στο χρόνο χωρίς να χάσει κανένα από τα θρεπτικά του συστατικά.
Είναι γεγονός ότι το γάλα αποτελεί την πρώτη τροφή των νεογνών, των θηλαστικών, τροφή ισορροπημένη, νόστιμη, θρεπτική.  Έχει πρωτεΐνες, λίπος, νερό, βιταμίνες (τις λεγόμενες λιποδιαλυτές Α,Β, Ε, D), ιχνοστοιχεία και σάκχαρα, αλάτι.  Ότι  δηλαδή χρειάζεται ένας οργανισμός για να τραφεί και να κατακτήσει τη ζωή.  Ένα ελάττωμα έχει μόνον, η ζωή του είναι πολύ μικρή. Ακόμη και με τις πιο άριστες συνθήκες συντήρησης η ζωή του είναι μόλις λίγων ημερών. Έτσι λοιπόν ο άνθρωπος επινόησε διάφορες μεθόδους και του έδωσε την δομή.  Το συμπύκνωσε, το ζύμωσε και το έκανε τυρί, γιαούρτι, βούτυρο, ξινόγαλο.  Μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρείται καλύτερα μέσα στον χρόνο, νοστιμεύει, γίνεται πιο εύπεπτο και μεταφέρεται ευκολότερα.
Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη τυριών και ακόμα περισσότεροι τρόποι για να καταναλωθούν καθώς η γαστρονομία έχει κάνει μεγάλα βήματα. Όπως και τα μηχανήματα επεξεργασίας τυριού. Τα οποία είναι απαραίτητα σε κάθε σύγχρονη επαγγελματική κουζίνα.
Τα μηχανήματα αυτά ειδικεύονται στο κόψιμο και τρίψιμο του τυριού ανάλογα με την ποσότητα που θέλει ο επαγγελματίας. Στα κοπτικά αυτά προσαρμόζονται ανοξείδωτοι δίσκοι κοπής και τριβής που διαχωρίζονται σε χιλιοστά. Τα επαγγελματικά κοπτικά τα εμπιστεύονται  πιτσαρίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering αλλά και σύγχρονες τυροκομικές μονάδες.
Όλα τα επαγγελματικά κοπτικά θα τα βρείτε στην ‘’Smart Kitchen’’

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου